82cook.com을 즐겨찾기에 추가

자유게시판

드러낼 수 없는 고민을 풀어보는 속풀이방

뉴욕타임즈는 연아가 못했다네요.

..... 조회수 : 4,846

Sotnikova landed seven triple jumps to six for Kim and scored more than 5 points higher in the mark for technical elements, winning the long program with 149.95 points. She finished with 224.59 overall points.

Kim skated a calm and poised tango routine and finished with 144.19 points in the long program, but she did not attempt a triple loop or a double axel, triple toe loop combination, as did Sotnikova. Also, Kim did not receive the highest level for her step sequence or her layback spin. She took the silver medal with 219.11 collective points.

Despite all that, a debate is likely to roil the sport again, with Kim’s legions of fans contending that she deserved another gold.

“It was totally fair,” said Elvis Stojko, the two-time Olympic silver medalist from Canada. “Adelina was ready. Kim didn’t have enough technical ammunition.”

트리플 룹도 안하고 더블악섹 트리플 토룹 컴비내이션도 시도 안했다고 ㅠㅠㅠ

스텝이랑 레이백도 레벨이 낮았다 그러고...ㅠ

근데 저 엘비스라는 캐나다 사람은 유명한 사람인가요? 저사람도 연아가 아델리나 보다 못했다 그러고...ㅠㅠ

내가 보기엔 연아선수가 훨 잘하는걸로 보였는데...ㅠㅠ

3 개의 댓글이 있습니다.
  • 1. ...
    '14.2.21 6:52 AM (59.10.xxx.227)

사람들은 엄청나게 뛰어난 스케이팅을한 선수가 이긴다는걸 확신할수 없는 스포츠를 보고싶어하지않는다
    -현장에있던 미국인 선수 애슐리와그너

• 2. ...
    '14.2.21 6:54 AM (203.226.xxx.105)

소트니코바는 룹을 뛰는 대신 러츠 점프를 잘못된 엣지로 뜁니다.
    다른 대회에선 빼도 박도 못하게 롱엣지 판정 받아 깎이는 점수가 이번엔 오히려 가산점 1점이나 받았고,
    콤비 점프에서 랜딩을 잘 못해 스텝아웃 했어요. 클린 경기가 아니었단 말입니다.

• 3. 반달곰양
    '14.2.21 9:49 AM (14.53.xxx.103)

피겨룰도 모르고 기사 작성한듯