82cook.com을 즐겨찾기에 추가

자유게시판

드러낼 수 없는 고민을 풀어보는 속풀이방

일본 방사능 후쿠시마의 붉은 숲..

녹색 조회수 : 2,884
붉은 숲...

여기에 와서 30 년 정도되지만, 소나무가 마른 것을 본 것은 처음이다.

I've been here for 30 years, but I haven't seen a pine tree withering.
...
15 개 한 개 정도의 비율로 시들어 있다.

1 of 15 trees are dead.

여전히, 참새 한 마리도 없다.

No sparrow.

3.11 이전에 매일 아침마다 요란 참새가 지저귀고 있었다.

Before 311, sparrows were tweeting every morning.

무엇이든, 변화했다.

Everything has changed.

개미도 한 마리도 없다.

There is no even ant.

지진 직후부터 4 월에 걸쳐 삼백초도 말라 버렸다.

From 311 to April, Korean houttuynia withered too.

생육 중의 삼백초가 한쪽면이 시든 광경을 인생에서 처음 봤다.

It was the first time in my life to see growing Korean houttuynia totally died.
http://fukushima-diary.com/2012/04/red-forest-appeared-in-fukushima/더 보기
Red forest appeared in Fukushima | Fukushima Diary
fukushima-diary.com
The Red Forest (Ukrainian: Рудий ліс, Russian: Рыжий лес), formerly the Worm Wood Forest, refers to the trees in the 10 km² surrounding the Chernobyl Nuclear Power Plant. The name ‘Red Forest’ comes from the ginger-brown colour of the pine trees after they died following the absorption of high level...
3 개의 댓글이 있습니다.
  • 1. 두분이 그리워요
    '12.4.20 4:40 PM (121.159.xxx.245)

무섭네요.
    후쿠시마 뿐일까요? 일본 뿐일까요? ㅠㅠ

• 2. 녹색
    '12.4.20 4:44 PM (119.66.xxx.12)

웜 우드 포레스트는 1986년 4월 25일 체르노빌 원자력 발전소 사고 당시 높은 수치의 방사능에 노출됐다. 당시 웜 우드 포레스트의 소나무들은 방사능을 흡수하면서 연한 적갈색으로 물들며 죽었는데 이같은 현상에 이후 웜 우드 포레스트는 ‘붉은 숲’이라 명명됐다.

http://news.heraldm.com/view.php?ud=20120420000869&md=20120420153516

• 3. 사실
    '12.4.20 6:15 PM (112.151.xxx.112)

원전 때문에도 정권교체 해야되요
    일본 생각하면 심란 합니다